Roladki ze szparagami i jajkiem

Roladki ze szparagami i jajkiem

Roladki ze szparagami i jajkiem

Roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym.

Składniki:
• 1 kg schabu
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• 5 szparag
• 3 jajka +2 jajka do panierki
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą
2. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie
3. Papryki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, do papryk wbijamy jajka, solimy i smażymy do chwili, kiedy uzyskamy gęstą konsystencje
4. Farsz z jajek nakładamy łyżką na każdy kawałek mięsa i po kilka szparag
5. Zwijamy robiąc roladki, panierujemy w rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
7. Roladki Gotowe
8. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/06/roladki-ze-szparagami-i-jajkiem.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.