Tęczowe ciasto Truskawkowe

Tęczowe ciasto Truskawkowe

Tęczowe ciasto Truskawkowe

Delikatne, leciutkie ciasto na bazie jogurtów.
Ciasto bez pieczenia w sam raz na upalne dni.

Składniki na spód:
• 180 g herbatników kakaowych
• ½ kostki masła
Składniki na masę:
• Galaretka zielona
• Galaretka fioletowa
• Galaretka czerwona
• Galaretka żółta
• 1000ml jogurtu naturalnego
• 660 ml śmietany 30 %
• ½ szk. cukru pudru

Dodatkowo:
• ½ kg truskawek

Sposób przygotowania:
1. Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy i łączymy z ciastkami. Wykładamy na dnie tortownicy 24 cm X 24 cm.
2. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.
3. Następnie jogurty dzielimy na 4 części i dodajemy do galaretek. Dokładnie mieszamy trzepaczką.
4. Śmietany ubijamy mikserem na sztywno razem cukrem pudrem. Ubitą śmietanę również dzielimy na cztery części i łączymy z galaretkami.
5. Galaretki nalewamy na przemian na środek pokruszonych ciastek.
6. Na koniec utykamy w masę truskawki i chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/06/teczowe-ciasto-truskawkowe.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.