Żołądki Mamuko

Żołądki Mamuko

Żołądki Mamuko

Danie jest bardzo pyszne, podane z ryżem, nie tylko można podać na obiad, ale również na uroczystą kolację.

Składniki:
• 1 kg żołądków z indyka
• Opakowanie mrożonki warzyw chińskich
• 1 łyżka sosu sojowego
• Opakowanie Fix do potraw chińskich
• Sól
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny
2. Warzywa chińskie prużymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody
3. Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami
4. Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy
5. Podajemy z ryżem
6. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/06/zoadki-mamuko.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.