Kotleciki z Zanzibaru

Kotleciki z Zanzibaru

Kotleciki z Zanzibaru

10 porcji
30 minut czas przygotowania
Delikatne drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką w sosie Carbonara

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Jajko
• Papryka czerwona
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 2 łyżki maki pszennej
• Papryka ostra
• Sól
• Olej do smażenia bułka tarta do panierki
• Opakowanie Pomysł na spaghetti Carbonara
• 1 szk. śmietany 18%

Sposób przygotowania:
1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, wsypujemy mąki i wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
2. Robimy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
3. Po usmażeniu układamy w naczyniu i robimy sos
4. Pomysł na spaghetti Carbonara gotujemy ze śmietaną, po ugotowaniu polewamy kotlety
5. Danie gotowe
6. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/07/kotleciki-z-zanzibaru.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.