Zupa Napoli

Zupa Napoli

Zupa Napoli

Drugie danie i zupa komu się chce robić w upalne dni lata, po prostu zróbmy zupę z mięsem.

Składniki:
• 1 szynka wieprzowa
• ½ kg ziemniaków
• 3 marchewki
• 1 pietruszka duża
• Sól
• Cebula
• 2 papryki czerwone
• 1 papryka żółta
• 1 cukinia
• Szczypta czosnku
• Brokuł
• Sos w proszku fix do spaghetti Napoli
• Papryka ostra
• 2 kostki rosołowe

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki, Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy
2. Mięso również kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju
4. Do cebuli dodajemy pokrojone papryki w paski oraz obraną pokrojoną w paski cukinie
5. Do ziemniaków dodajemy kostki, rosołowe, łączymy z mięsem oraz warzywami
6. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojonego na małe różyczki brokuł
7. Fix rozrabiamy w jednej szklance zimnej wody i hartując wlewamy do zupy, doprawiamy papryką ostrą, chwilkę gotujemy
8. Zupa gotowa
9. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/07/zupa-napoli.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.