Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Klasyka kuchni polskiej – zupa z kiszonych ogórków

Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków to klasyka kuchni polskiej. Nie ma chyba osoby, która by jej nie znała. Przepisów jest pełno, bo można wykonać ją na żeberkach lub kurczaku, z ziemniakami lub makaronem, z ogórkami tartymi lub pokrojonymi w kostkę. Każdy ma swój ulubiony przepis. Oto mój…
Zupa ogórkowa przygotowana na wywarze drobiowym, z ziemniakami, tartą marchewką oraz tartymi ogórkami kiszonymi, zabielona kwaśną śmietaną. Poza tym, do zupy dodaję wodę z kiszonych ogórków, bo lubię gdy jest dość kwaśna. No i na końcu obowiązkowo dużo świeżego koperku, bo bez niego to nie smakuje już tak dobrze 😉

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/07/zupa-ogorkowa.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.