Tortellini w kremowym sosie z pieczarkami i karmelizowaną cebulą

Tortellini w kremowym sosie z pieczarkami i karmelizowaną cebulą

Tortellini w kremowym sosie z pieczarkami i karmelizowaną cebulą

Makaron, ach makaron! Czasem myślę, że powinnam była urodzić się we Włoszech, bowiem uwielbiam go pod każdą postacią. Makaron jest niezwykle uniwersalnym produktem i daje nieograniczone możliwości w kuchni. Dziś w roli głównej zgrabne pierożki tortellini w towarzystwie aromatycznych pieczarek, świeżego szpinaku i karmelizowanej cebuli. A wszystko to w pysznym, kremowym sosie na bazie śmietanki. Kluczowym składnikiem tej potrawy zdecydowanie jest karmelizowana cebula, która nadaje daniu wyjątkowy smak. To naprawdę niesamowite, że z kilku podstawowych składników, można zrobić tak fantastyczne danie. Proste, ale jakże zaskakująco pyszne!

Link do przepisu: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/tortellini-w-kremowym-sosie-z-pieczarkami-i-karmelizowana-cebula/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.