Udka Polonezy

Udka Polonezy

Udka Polonezy

Nie ma nic lepszego od pieczonych udek z pieczarkowym farszem. Słynne były roladki tzw. Polonezy, więc czemu nie zrobić z takim samym farszem udek. Wyszły pyszne.

9 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• 9 udek z kurczaka
• Przyprawa do kurczak
• Sól
• pieprz
• Olej do smażenia
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 2 łyżki ketchupu pikantnego
• 2 łyżki musztardy sarepskiej

Sposób przygotowania:
1. Z udek należy wyjąć kości, zaczynając od grubszej części mięsa, odcinamy mięso na około od samej kości, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pod koniec prużenia dodajemy ketchup oraz musztardę i chwile prużymy.
5. Gotowym farszem napełniamy kieszonki udek i zawijamy mięso tak żeby farsz był w środku.
6. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°C.
7. Udka gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/09/udka-polonezy.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.