Papryczkowe rożki
Zaskakujące danie na kolacje, imprezę zawsze coś innego, nowego. Papryczki podłużne owinięte ciastem francuskim, faszerowane mięsem z kurczaka.
Składniki:
• 6 papryczek Jalapeno
• 50 dag fileta z kurczaka
• Sól
• Przyprawa gyros
• 3 ogórki konserwowe
• ½ puszki kukurydzy konserwowej
• 2 ciasta francuskie
Sposób przygotowania:
1. Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem.
2. Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór.
3. Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa.
4. Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę.
5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 °C i 10 minut bez przykrycia.
7. Gotowe.
8. Smacznego.