Niemieckie bułeczki – Laugenbrötchen

Udostępnij na:
Niemieckie bułeczki – Laugenbrötchen

Niemieckie bułeczki – Laugenbrötchen

Z tego ciasta można przygotować precle, bajgle i słone paluszki. Przed samym pieczeniem wyrośnięte bułki wrzuca się do wrzątku z sodą na 30 sekund, dzięki temu bułeczki zyskują rumiano – złoty kolor, uroczą chrupiącą i ciągnącą się skórkę z piękną, ciemną opalenizną.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Niemieckie bułeczki – Laugenbrötchen
Autor przepisu
Opublikowano
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Link do przepisu: https://slodkoslodka.pl/2020/10/niemieckie-buleczki-laugenbrotchen/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.