Wafelki serowe toffi

Wafelki serowe toffi

Wafelki serowe toffi

Serowe andruty z kajmakiem

Wafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone wafelki z obu stron zanurzamy w polewie z gorzkiej czekolady i obsypujemy posiekanymi orzeszkami.
Pyszne, słodkie wafelki toffi, przełamane lekkim, słonym akcentem pochodzącym od krakersów oraz solonych orzeszków. Uzależniające połączenie!
Samo przygotowanie masy oraz przełożenie wafli jest szybkie i proste, jednak na spróbowanie trzeba poczekać kilka godzin…

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/10/wafelki-serowe-toffi.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.