Faszerowane udka

Faszerowane udka

Faszerowane udka

Soczyste udka z kurczaka nadziewane pysznym farszem, pieczone w piekarniku, idealne na świąteczny obiad.

Składniki:
• 8 udek z kurczaka
• Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
• Sól
• 2 papryki- żółta, czerwona
• 3 ogórki konserwowe
• 10 dag sera żółtego
• 3 łyżki ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:
1. Mięso z udek na około kości obcinamy, wyjmujemy kość. Doprawiamy solą oraz pomysłem na soczystego kurczaka.
2. Papryki, ogórki oraz ser kroimy w kostkę, dodajemy ketchup i mieszamy.
3. Gotowym farszem nadziewamy środek mięsa, zawijamy brzegi mięsa do środka tak żeby farsz nam nie wypadł.
4. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°c.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/11/faszerowane-udka.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.