Spaghetti alla Puttanesca

Udostępnij na:
Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca

Kuchnia Włoska ma w sobie coś, co czyni ją zwyczajnie fantastyczną. Zachwyca różnorodnością smaków, dbałością o każdy składnik, a przede wszystkim prostotą. I za tą prostotę właśnie ją kocham! Ta wersja Puttanesca serwowana w regionach Lazio i Campania jest chyba najbardziej popularna. Zawiera skąpane w słońcu pomidory, wspaniałą oliwa z oliwek, kapary, anchois i czarne oliwki. To naprawdę niebywałe, że z kilku prostych składników, w zaledwie 15 minut można wyczarować tak wspaniałe danie! Jeśli chcecie zasmakować Italii i poczuć się jak na włoskich wakacjach, koniecznie przygotujcie to fantastyczne danie. Wystarczy zadbać o najlepsze produkty, aby cieszyć się niebywałym, neapolitańskim smakiem.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Spaghetti alla Puttanesca
Autor przepisu
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas przygotowania
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Link do przepisu: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/spaghetti-alla-puttanesca/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.