Budyniowe Racuchy

Budyniowe Racuchy

Budyniowe Racuchy

Szybki sposób na coś słodkiego do kawy.

Składniki:
• 20 łyżek mąki pszennej
• 4 całe jajka
• 2 łyżki cukru pudru
• 1 łyżka proszku do pieczenia
• 1 budyń waniliowy
• 1 szklanka mleka
• Olej do smażenia
• Cukier puder do posypki

Sposób przygotowania:
1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń, mieszając stopniowo wlewamy mleko.
2. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką.
3. Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
4. Gotowe.
5. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/01/budyniowe-racuchy.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.