Sos do spaghetti

LRM_20210222_153642-scaled

Sos do spaghetti

Mój mąż mógłby jeść makaron codziennie, ja w sumie też nie mam nic przeciwko. Kiedyś moim ulubionym makaronowym daniem było spaghetti bolognese. Teraz z racji nie jedzenia mięsa, mogę sobie tylko powspominać ten smak. Jednak przyznam, że ten warzywny sos smakiem przypomniał mi właśnie bolognese. Dzięki ziołom wychodzi bardzo aromatyczny i pełen smaku. Brak mięsa zastąpiłam pulpecikami z tofu, które idealnie tutaj pasowały i polecam Wam takie właśnie połączenie. Ja osobiście wolę je od wegańskiego sosu bologese, gdzie mięso jest zastąpione rozdrobnionym tofu, chociaż tamta wersja też jest ok. Tofu zapewnia nam tutaj źródło białka, więc warto przemyśleć ten właśnie dodatek.

Link do przepisu: https://foodiemoodieflow.pl/weganski-sos-do-spaghetti/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.