Wielkanocne Bułeczki z Krzyżykiem

Udostępnij na:
Wielkanocne Bułeczki z Krzyżykiem

Wielkanocne Bułeczki z Krzyżykiem

Oryginalna nazwa tych bułeczek to Hot Cross Buns. Przygotowuje się je w Wielkiej Brytanii na Święta Wielkanocne, ale dostępne w sklepach są przez cały rok, ponieważ są bardzo lubiane przez mieszkańców wyspy. Jednak przyznam się, że ja kupiłam je dopiero kiedy znalazłam na nie przepis. Chciałam sprawdzić jak smakują żeby wiedzieć czego mam się spodziewać, jak już sama je upiekę. Chciałam też mieć porównanie. Nawet mi smakowały, ale nie zamierzam ich kupować, bo te domowe wyszły o niebo lepsze. Mojemu Mężowi tamte sklepowe w ogóle nie smakowały, a tymi domowymi się zajada.
Bułeczki smaczne są na ciepło, zaraz po upieczeniu, ale na drugi dzień też są dobre i na trzeci też. Polecam tostowanie – tak samo jak te sklepowe tak i te domowe zyskują wiele na smaku właśnie po kontakcie z tosterem. Mi najlepiej smakują bez żadnych dodatków, ale można posmarować je masełkiem albo dżemem.

Link do przepisu: http://nikolodkuchni.blogspot.com/2012/04/wielkanocne-bueczki-z-krzyzykiem.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.