Śmietanowa babka czekoladowa

Śmietanowa babka czekoladowa

Śmietanowa babka czekoladowa

Babka czekoladowa typu murzynek, przygotowana na kwaśnej śmietanie

Babka czekoladowa a’la murzynek, z prawdziwą gorzką czekoladą, przygotowana na kwaśnej śmietanie. Na wierzchu z polewą z gorzkiej czekolady. Jedna z moich ulubionych ♡
Wychodzi wilgotna, a zarazem miękka, delikatna i lekko sypka. Do tego mocno czekoladowa, ale nie za słodka – miłośnicy naprawdę słodkich wypieków powinni dodać więcej cukru lub wykonać polewę z czekolady mlecznej.
Prosty i szybki przepis, który wyjdzie każdemu. Należy pamiętać jedynie, by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową.
Świetnie sprawdzi się na Wielkanoc i nie tylko…

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2021/03/smietanowa-babka-czekoladowa.html

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.