Filet ze szparagami

Udostępnij na:
Filet ze szparagami

Filet ze szparagami

Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz Spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.

4 porcje
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 2 podwójne filet z kurczaka
• 1 pęczek szparag
• Kilka pomidorków koktajlowych
• 1 papryka czerwona
• 1 papryczka chili
• 1 łyżka oliwy
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• Sól
• 7 listków roszponki

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
3. Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
4. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
5. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,
7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.
8. Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę.
9. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/06/filet-ze-szparagami.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.