Karkówka z piekarnika – przepis na karczek po węgiersku

Karkówka z piekarnika – przepis na karczek po węgiersku

Karkówka z piekarnika – przepis na karczek po węgiersku

Karkówka z piekarnika z cebulą i dużą ilością papryki to pyszne danie obiadowe, kojarzące się z kuchnią węgierską. Mięso z tego przepisu wychodzi bardzo aromatyczne, miękkie, soczyste, wręcz rozpływa się w ustach. Danie można podać z tłuczonymi ziemniakami i surówką np. z buraczków. Sprawdzi się również jako ciepły posiłek na imprezie czy spotkaniu rodzinnym.

Z poniższych składników wychodzi duża porcja, która z powodzeniem wystarczy na obiad na dwa dni – na drugi dzień po przygotowaniu karczek jest równie smaczny.

Zobacz inne przepisy na karkówkę pieczoną:
Karkówka pieczona w plastrach – pyszny przepis na karczek z piekarnika + FILM
Karkówka kebabowa z piekarnika
Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym + FILM
Karkówka po cygańsku z pieczarkami i papryką
Karkówka z pieczarkami i cebulą + FILM

Link do przepisu: https://e-przepisykulinarne.pl/2021/11/karkowka-z-piekarnika-przepis-na-karczek-po-wegiersku/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.