Makowiec japoński

Makowiec Japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński to ciasto makowe pełne bakalii, z jabłkami i kaszą manną zamiast mąki – prosty i szybki przepis!

Makowiec japoński to ciasto makowe pełne bakalii, które w składzie ma również jabłka, a zamiast mąki pszennej daje się kaszę mannę.
Ciasto dość popularne, więc większość z Was pewnie je zna…. ale warte przypomnienia z okazji zbliżających się świąt, bo nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych i z pewnością uda się każdemu, a poza tym jest mało pracochłonne – co w okresie świątecznych przygotowań jest dużym plusem.

Zobacz inne przepisy na makowiec japoński:
Makowiec Z Jabłkami Na Herbatnikach. Szybki Makowiec Japoński
Makowiec Japoński
Makowiec Z Jabłkami – Makowiec Japoński

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/12/makowiec-japonski.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.