Duszone żeberka w piwie

Duszone żeberka w piwie

Duszone żeberka w piwie

Duszone żeberka wieprzowe w aromatycznym sosie piwnym z dodatkiem cebuli – propozycja obiadowa, która trafia w męskie gusta.

Żeberka wieprzowe duszone w piwie to propozycja obiadowa, która trafia w męskie gusta. Niewielkie kawałki żeberek w aromatycznym i aksamitnym sosie piwnym z dodatkiem cebuli, długo duszone w garnku. Tak przygotowane mięso jest mięciutkie oraz kruche i z łatwością odchodzi od kości, a sos wychodzi niesamowity w smaku. Spora ilość cebuli nadaje odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Osobiście wystarczyłby mi tylko sam ten sos z ziemniakami 😉

Zobacz inne przepisy na żeberka:
Pikantne Żeberka W Ketchupie – Prosty Przepis
Żeberka W Kapuście Kiszonej
Żeberka W Kiszonej Kapuście Z Ziemniakami + FILM

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2022/01/duszone-zeberka-w-piwie.html

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.