Zupa z kapusty włoskiej

Zupa z kapusty włoskiej

Zupa z kapusty włoskiej

Aromatyczna, rozgrzewająca zupka z kapusty włoskiej z dodatkiem kiełbasy i ziemniaków, to doskonała propozycja na zimne, ponure dni. Zupa jest smaczna, prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.

5 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 350 g kapusty włoskiej
• 30 g masła
• 1000 g wody
• 1 łyżeczka soli
• ½ łyżeczki kminku
• ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
• 250 g kiełbasy wieprzowej
• 300 g ziemniaków
• 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno kroję i podsmażam na rozpuszczonym maśle, następnie przekładam do garnka, podlewam wodą. Doprawiam solą, kminkiem, gałką muszkatołową, dodaję kostkę rosołową i obrane, umyte pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiełbasę kroję w pół plasterki, podsmażam na patelni od smażenia kapusty i przekładam do garnka z warzywami. Gotuję do chwili, kiedy ziemniaki będą miękkie.
2. Zupa gotowa.
3. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na zupy:
Zupa Ala Pizza
Zupa Meksykańska
Zupa Z Kurczakiem I Pieczarkami
Zupa Ogórkowa Bez Mięsa – Szybki Przepis
Zupa Krupnik

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/01/zupa-z-kapusty-woskiej.html

Tagi:

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.