Schab w sosie cebulowym

Schab w sosie cebulowym

Schab w sosie cebulowym

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połączenie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Polecam.

7 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1kg schabu
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Mąka pszenna do panierki

Składniki na sos:
• 4 cebule
• 30 g masła
• 500 g wody
• 50 g mąki pszennej
• Szczypta gałki muszkatołowej
• 1 łyżeczka soli
• 2 szczypty pieprzu
• ½ pęczka do szczypiorku

Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju około 5 minut, następnie podlewam wodą, doprawiam gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i gotuję 15 minut.
3. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody i gotuję do chwili zagotowania.
4. Sosem polewam mięso, posypuję posiekanym szczypiorkiem i podaję z ziemniakami.
5. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na schab w sosie:
Schab w sosie porowo-śmietanowym
Schab w sosie słodkim z brzoskwiniami
Schab w sosie pieczeniowym z pieczarkami
Schab w sosie własny z cebulką
Schab w sosie pieczarkowym

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/03/schab-w-sosie-cebulowym.html#more

Tagi:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.