Szarlotka „Mało ciasta, dużo nadzienia”

Szarlotka „Mało ciasta, dużo nadzienia”

Szarlotka „Mało ciasta, dużo nadzienia”

Przygotuj prostą szarlotkę w piekarniku. Ciasto wyrabia się na bazie mleka i oleju, nie jest gęste. Jabłka kroi się na duże kawałki i po prostu miesza z ciastem. Wybieraj jabłka, które są aromatyczne, gęste i mają słodko-kwaśny smak. Jeśli używasz słodkich jabłek, ilość cukru w cieście może być mniejsza. Ciasto okazuje się bardzo miękkie, ma zrównoważony smak i niesamowity owocowy aromat.

Zobacz inne przepisy na szarlotki:
Mega Krucha Szarlotka Ze Smalcem
Szarlotka Z Białym Winem
Leniwa Szarlotka

Link do przepisu: https://www.smakuj.com.ua/szarlotka-malo-ciasta-duzo-nadzienia/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.