Faszerowana biała kiełbasa

Faszerowana biała kiełbasa

Faszerowana biała kiełbasa

Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu.

20 minut czas przygotowania
10 porcji

Składniki:
• 1 kg białej kiełbasy surowej
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• ½ kg pieczarek
• 1 papryka czerwona
• 1 mały jogurt naturalny
• Olej do smażenia
• 10 dag sera żółtego
• 1 jajko
• 1 łyżeczka curry
• Sól pieprz

Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po ugotowaniu każdą kiełbasę nacinam wzdłuż.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki oraz umytą drobno pokrojoną paprykę. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam farsz do naczynia i studzę. Dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, jogurt, curry oraz wbijam jajko. Dokładanie mieszam i faszeruję farszem kiełbasy.
3. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
4. Przekąska, kolacja gotowa.
5. Smacznego.

Zobacz inne przepis na z białą kiełbasą:
Szaszłyki z białą kiełbasą i warzywami
Biała kiełbasa pieczona z cebulą – prosty i sprawdzony przepis + FILM
Biała kiełbasa zapiekanka z sosem chrzanowym
Zapiekana biała kiełbasa
Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku z boczkiem i cebulą

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/05/faszerowana-biaa-kiebasa.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.