Szaszłyki drobiowe + FILM

Szaszłyki Drobiowe

Szaszłyki drobiowe

Dzisiaj zapraszam na jedną z odrobinę lżejszych opcji grillowych – szaszłyki drobiowe z warzywami. Moim sekretem jest używanie filetów z udek – dzięki temu mięsko jest soczyste. Czuć w nim charakterystyczny posmak dymu i dodatkowe nuty pochodzące z marynaty. Dodajcie do tego mięciutkie warzywa, z których każde dodaje coś od siebie – mi na przykład wyjątkowo pasują tutaj zgrillowane pieczarki.

Lista składników

Szaszłyki
600 g filetów z udek kurczaka
250 g pieczarek
1 papryka (ok. 150 g)
1 cukinia (ok. 200 g)
1 cebula (ok. 100 g)

Marynata
120 ml oliwy z oliwek
Sok z jednej cytryny (ok. 70 ml)
1 łyżka srirachy (ok. 20 g)
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
Mały pęczek świeżej pietruszki
1 łyżeczka oregano

Zobacz inne super przepisy na szaszłyki:
Szaszłyki Z Piekarnika Z Kurczakiem I Boczkiem
Szaszłyki Z Kurczaka
Szaszłyki Z Piekarnika Z Ziemniakami
Szaszłyki Z Grilla
Szaszłyki Z Białą Kiełbasą I Warzywami

Link do przepisu: https://mazprzygarach.blogspot.com/2022/05/szaszyki-drobiowe.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.