Zakrapiane ciasto bakaliowe

Zakrapiane ciasto bakaliowe

Zakrapiane ciasto bakaliowe

Biszkopt, masa bakaliowa oraz masa śmietanowa. To pyszne ciasto na wyjątkowe okazje.

Puszysty biszkopt, na nim rumowo-maślana masa bakaliowa oraz pianka z bitej śmietany z galaretką. Jeżeli lubicie wypieki z dodatkiem alkoholu, spróbujcie, na pewno Wam posmakuje.

Masę można urozmaicać dodając do niej dowolne, ulubione bakalie – można dać więc trochę podprażonego słonecznika, suszoną żurawinę, suszone śliwki czy inne dobroci. Nie należy tylko przesadzić z ilością, bo ciasto będzie się trudno kroiło – jeśli chcecie dodać do masy inne bakalie, lepiej zmniejszyć ilość pozostałych 😉

Zobacz inne super przepisy na ciasto bakaliowe:
Ciasto Kora Orzechowa
Figowiec
KORA DĘBU

Link do przepisu: https://smakinatalerzu.pl/2022/11/05/zakrapiane-ciasto-bakaliowe/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.