Gulasz wieprzowy z warzywami

Gulasz Wieprzowy Z Warzywami

Gulasz wieprzowy z warzywami

Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z warzywami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealnie pasują do dani, kopytka lub kluski śląskie.

7 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg szynki wieprzowej
• 2 ząbki czosnku
• 1 cebula
• 2 papryki czerwone
• 1 papryka żółta
• 1 marchew
• 200 g fasolki szparagowej
• 60 g zupy w proszku węgierskiej gulaszowej
• Olej do smażenia
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
2. Mięso kroję w kostkę dodaję do warzyw, gdy mięso zmieni kolor doprawiam solą, papryką ostrą oraz papryką słodką. Marchew obieram, kroję w plasterki, dodaję do mięsa Następnie podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.
3. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, łączę z mięsem. Dodaję fasolkę szparagową i ponownie gotuję około 10 minut.
4. Na koniec rozrabiam zupę węgierską w małej ilości wody i wlewam do mięsa, chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
5. Danie gotowe, podaję z kopytkami, kluskami śląskimi lub ziemniakami.
6. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na gulasz wieprzowy:
Gulasz Wieprzowy Z Fasolą I Papryką
Gulasz Leśniczego – Najlepszy Przepis Na Gulasz Wieprzowy
Gulasz Wieprzowy
Gulasz Po Węgiersku – Pyszny Gulasz Wieprzowy Z Papryką
Gulasz Wieprzowy Z Kaszą Jęczmienną

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/11/gulasz-wieprzowy-z-warzywami.html#more

Tagi:

2 komentarze

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.