Ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu + FILM

Ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu

Ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu

Przepis na idealne ciasto na krokiety.

Do ciasta używam gorącej wody, dzięki jej dodaniu do ciasta skrobia zawarta w mące zaczyna pęcznieć i tworzy swego rodzaju kleik. Dzięki czemu ciasto pęcznieje i robi się lepkie.

Z podanej poniżej składników wychodzi 10-12 placków. Zależy to jaka mamy patelnie jeżeli o średnicy 24 cm wychodzi 12, natomiast jak średnica jest 28 cm wychodzi 10 sztuk.

Zobacz inne super przepisy na krokiety:
Krokiety Imprezowe W Chrupiącej Panierce – Hit Wszystkich Spotkań
Krokiety Z Kurczakiem, Mozzarellą I Suszonymi Pomidorami
Krokiety Z Pieczarkami I Porem – Najlepszy Przepis
Krokiety Z Kapustą I Grzybami + FILM
Krokiety Z Pieczarkami

Link do przepisu: https://elawkuchni.pl/ciasto-na-krokiety-ktore-nie-peka-przy-zwijaniu-film/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.