Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka Z Kapusty Pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Lubisz wyrazisty, ostry smak a brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, oto przepis dla Ciebie.

20 minut czas przygotowania
7 porcji

Składniki:
• 1 główka małej kapusty pekińskiej
• 2 czerwone cebule
• 4 ogórki kiszone
• 2 łyżki musztardy francuskiej
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• Szczypta soli
• ½ łyżeczki cukru pudru
• 1 łyżeczka octu jabłkowego

Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno szatkuje, przekładam do miski.
2. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z kapustą.
3. Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Wlewam ocet jabłkowy, wsypuję cukier puder, mieszam, łączę z kapustą.
4. Na koniec do surówki dodaję musztardę, sól oraz jogurt, mieszam dokładnie.
5. Surówka gotowa.
6. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na surówki z kapusty pekińskiej:
Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Pysznym Imbirowym Sosem + FILM
Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Brzoskwiniami
Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Papryką

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/12/surowka-z-kapusty-pekinskiej.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.