Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego

Imprezowe Paluchy Z Ciasta Francuskiego

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego

Szukasz szybkiej do przygotowania przekąski dla niespodziewanych gości, oto przepis dla Ciebie.

15 minut czas przygotowania
22 porcji

Składniki:
• 2 opakowania ciasta francuskiego
• 3 łyżki ketchupu pikantnego
• 15 plastrów salami
• 7 plastrów sera żółtego
• 1 łyżka przyprawy do pizzy

Sposób przygotowania:
1. Jedno opakowanie ciasta rozkładam, smaruję ketchupem i posypuję przyprawą do pizzy.
2. Następnie układam na całej powierzchni ciasta plasterki salami, plasterki żółtego sera.
3. Przykrywam drugim ciastem francuskim, kroję poziomo na połowę, pionowo na paski 2 cm.
4. Paski ciasta zwijam w spirale, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
5. Przekąska gotowa.
6. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na paluchy:
Ekspresowe Paluchy Z Boczkiem
Paluchy Z Serem I Sezamem
Drożdżowe Paluchy Z Serem

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2023/01/imprezowe-paluchy-z-ciasta-francuskiego.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.