Surówka kopenhaska

Surówka Kopenhaska

Surówka kopenhaska

Surówka obiadowa, którą podasz jako dodatek do mięsa. To najlepsza surówka warzywna, jaką kiedykolwiek jadłam. Spróbuj i przekonaj się sama.

6 porcji
20 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 główka sałaty lodowej
• 1 duża marchew
• 5 ogórków kiszonych
• 1 czerwona cebula
• 1 pęczek szczypiorku
• 3 łyżki musztardy francuskiej
• 3 łyżki jogurtu naturalnego
• Czosnek granulowany
• Pieprz
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Sałatę, szczypiorek drobno siekam.
2. Marchew obieram, ścieram na tarce od dużych oczkach
3. Ogórki kiszone również ścieram na tarce o dużych oczkach.
4. Cebulę obieram drobno kroję.
5. Warzywa wszystkie przekładam do miski.
6. W naczyniu mieszam jogurt, musztardę, czosnek, pieprz, sól i dodaję do warzyw. Wszystko delikatnie mieszam i przekładam do naczynia.
7. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa.
8. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na surówki:
Surówka Z Sałaty Lodowej
Surówka Kopenhaska + FILM
Surówka Z Sałaty Lodowej Z Pomidorem I Marchewką

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2023/01/surowka-kopenhaska.html#more

Tagi:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.