Kotlety z udek pod pierzynką

Kotlety z udek pod pierzynką

Kotlety z udek pod pierzynką

Znudziły Ci się kotlety ze schabu, spróbuj przygotować kotlety z udek kurczaka. Pierzynka tak przygotowanie sprawi, że kotlety są soczyste i smaczne.

9 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 9 szt. podudzia z kurczaka
• 1 łyżka przyprawy Gyros
• Sól
• pieprz
• 1 szt. cebuli
• 5 jajek ugotowanych na twardo
• 2 jajka surowe
• 10 dag sera żółtego
• 3 łyżki majonezu
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
2. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam cebulę do miski, dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, obrane, drobno posiekane ugotowane jajka, majonez, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i nakładam na wierzch każdego kotleta.
4. Zapiekam 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
5. Kotlety gotowe, podaję z surówką z ziemniakami.
6. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na kotlety pod pierzynką:
Pierś Z Kurczaka Pod Pierzynką Z Pieczarek I Sera Żółtego
Kotlety Mielone Pod Pierzynką
Pieczone Fileciki Pod Pierzynką
Filet Z Kurczaka Pod Pierzynką Z Młodej Kapusty
Schabowe Pod Pierzynką Z Cebuli I Papryki – Przepis Na Pyszne Kotlety

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2023/02/kotlety-z-udek-pod-pierzynka.html#more

Tagi:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.