Surówka z Kapustą i ogórkami

Surówka Z Kapustą I Ogórkami

Surówka z kapustą i ogórkami

Uwielbiam surówki pod każdą postacią, dlatego postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na pyszną surówkę z dodatkiem warzyw. Musztarda francuska nadaje surówce ostry wyrazisty smak.

7 porcji
15 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 główka kapusty pekińskiej
• 1 ogórek świeży
• 6 ogórków konserwowych
• 1 pęczek koperku
• 1 pęczek szczypiorku
• 2 łyżki musztardy francuskiej
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno kroję, ogórka świeżego obieram, kroję w kostkę, ogórki konserwowe kroję w kostkę. Szczypiorek oraz koperek drobno siekam.
2. Do warzyw dodaję musztardę, jogurt, doprawiam pieprzem oraz solą. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
3. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa.
4. Smacznego.

Zobacz inny super przepis na surówki z Kapustą:
Surówka Do Mięs Z Kapusta Pekińską
Surówka Z Kapustą Pekińską I Rzodkiewką
Surówka Z Kiszona Kapusta I Majonezem

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2023/04/surowka-z-kapusta-i-ogorkami.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.