Kotlety drobiowe z mozzarellą

Kotlety Drobiowe Z Mozzarellą

Kotlety drobiowe z mozzarellą

Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozpływa się w ustach, koniecznie musisz wypróbować. Zdradzę Ci jeden sekret nie musisz stać przy patelni.

50 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 3 łyżki bułki tartej
• 1 całe jajko
• 148 ml sosu Redhot
• 2 kulki mozzarelli
• Sól
• ½ łyżeczki czosnku granulowanego
• ½ łyżeczki papryki ostrej

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję bardzo drobno, wsypuję bułkę tartą, czosnek, sól, paprykę ostrą, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety okrągłe, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Po upieczeniu kotlety przekładam do naczynia, polewam sosem paprykowym, na wierzchu każdego kotleta układam plasterek sera mozzarella.
3. Ponownie umieszczam kotlety w piekarniku i zapiekam 10 minut.
4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką
5. Smacznego.

Zobacz inny super przepis na kotlety drobiowe:
Chrupiące Kotlety Drobiowe Z Parmezanem
Kotlety Drobiowe W Panierce Serowej
Kotlety Drobiowe Z Sosem Teriyaki

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2023/06/kotlety-drobiowe-z-mozzarella.html#more

Tagi:

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.