Fasolka szparagowa z czosnkiem

Fasolka Szparagowa Z Czosnkiem

Fasolka szparagowa z czosnkiem

Fasolkę szparagową przeważnie przygotowujemy z bułką tartą, dziś proponuję fasolkę szparagową o bardziej wyrazistym smaku, smak podkreślimy dodając do sosu musztardę oraz czosnek.

7 porcji
20 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg fasolki szparagowej zielonej
• Sól
• Ser feta
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżka soku z cytryny
• 2 łyżeczki musztardy Dijon
• 2 ząbki czosnku
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlewam wodę, a fasolkę przekładam do miski.
2. Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, dodaję musztardę, czosnek obrany, przeciśnięty przez praskę, pieprz oraz sól. Dokładnie mieszam i polewam sosem fasolkę, ponownie delikatnie mieszam.
3. Fasolkę układam na półmisku.
4. Ser feta kroję w kostkę, układam na wierzchu fasolki.
5. Gotowe, podaję, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2023/09/fasolka-szparagowa-z-czosnkiem.html#more

Tagi:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.