Domowy tradycyjny bigos – w sam raz na Święta i inne okazje

Domowy tradycyjny bigos – w sam raz na Święta i inne okazje

Domowy tradycyjny bigos – w sam raz na Święta i inne okazje

Domowy tradycyjny bigos z kiszonej kapusty to danie, które uwielbiamy i przygotowujemy nie tylko od święta, ale również na sycący obiad dla całej rodziny. Pyszny, lekko kwaśny, z dużą ilością mięsa, grzybami i śliwkami znika w mgnieniu oka i każdy prosi o dokładkę. Podajmy go z pajdą chrupiącego chleba lub bułeczką.

Z podanego przepisu wychodzi cały duży gar bigosu, więc jeśli nie zjecie go od razu, można resztę zamrozić. Po odmrożeniu smakuje równie pysznie i można go podać na awaryjny obiad.

Zobacz inne przepisy na bigos:
Bigos z kapusty kiszonej i włoskiej – prosty przepis
Chłopski bigos z cebuli – szybkie i pyszne danie na obiad
Bigos wigilijny – przepis na pyszną świąteczną potrawę

Link do przepisu: https://e-przepisykulinarne.pl/2023/12/domowy-tradycyjny-bigos-w-sam-raz-na-swieta-i-inne-okazje/

7 komentarzy

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.