Pasta z fety z jajkiem i suszonymi pomidorami

Pasta z fety z jajkiem i suszonymi pomidorami

Pasta z fety z jajkiem i suszonymi pomidorami

Jeśli lubisz pasty kanapkowe o wyrazistym smaku, ta propozycja być może przypadnie Ci do gustu. Pasta z fety z jajkiem i suszonymi pomidorami to NIE JEST klasyczna pasta kanapkowa. Główną rolę gra tutaj… ser sałatkowo-kanapkowy (np favita) oraz wyraziste w smaku suszone pomidory i dodatek koncentratu pomidorowego. Jest też dodatek ugotowanych na twardo jajek, które delikatnie łagodzą słony smak, wprowadzają kremową konsystencję i sprawiają, że pasta staje się bardziej aksamitna. Ale szczerze? Ja mogłabym jeść ją nawet bez jajek. Oczywiście w niewielkich ilościach. Bo pasta w obu wariantach – z jajkami czy bez – jest mocno intensywna. Jeśli smakował Ci sos feta, być może i taka pasta to coś dla Ciebie. Nie dowiesz się, jeśli nie spróbujesz 😉

Pasta najlepiej smakuje na świeżym pieczywie, dlatego świetnie sprawdzi się na śniadanie, ale…. możesz wykorzystać ją też jako dodatek do warzyw czy krakersów na imprezowym stole.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.