Pasta z fety z jajkiem i suszonymi pomidorami
Jeśli lubisz pasty kanapkowe o wyrazistym smaku, ta propozycja być może przypadnie Ci do gustu. Pasta z fety z jajkiem i suszonymi pomidorami to NIE JEST klasyczna pasta kanapkowa. Główną rolę gra tutaj… ser sałatkowo-kanapkowy (np favita) oraz wyraziste w smaku suszone pomidory i dodatek koncentratu pomidorowego. Jest też dodatek ugotowanych na twardo jajek, które delikatnie łagodzą słony smak, wprowadzają kremową konsystencję i sprawiają, że pasta staje się bardziej aksamitna. Ale szczerze? Ja mogłabym jeść ją nawet bez jajek. Oczywiście w niewielkich ilościach. Bo pasta w obu wariantach – z jajkami czy bez – jest mocno intensywna. Jeśli smakował Ci sos feta, być może i taka pasta to coś dla Ciebie. Nie dowiesz się, jeśli nie spróbujesz 😉
Pasta najlepiej smakuje na świeżym pieczywie, dlatego świetnie sprawdzi się na śniadanie, ale…. możesz wykorzystać ją też jako dodatek do warzyw czy krakersów na imprezowym stole.