Szynka w galarecie

Szynka w galarecie

Szynka w galarecie

Świetna przystawka na imprezę. Lekko kwaśna, lekko słona, z chrupiącą papryką. A na dodatek prosta w wykonaniu. 😉

Składniki:
15 plastrów szynki konserwowej,
5 ogórków konserwowych (użyłam w zalewie curry),
1/3 cebuli,
1/3 czerwonej papryki,
1/2 l. bulionu,
czubata łyżeczka żelatyny,
natka pietruszki do ozdoby.

1. Ogórki i paprykę pokroić w długie, cienkie słupki. Cebulę pokroić w piórka.
2. Na każdy plasterek szynki położyć kawałek ogórka, papryki i piórko cebuli. Zawinąć ruloniki i układać na półmisku.
3. Żelatynę rozpuścić w bulionie.Przestudzić. Letnim zalać ruloniki. Obsypać natką pietruszki. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
4. Można porcjować zarówno po całym ruloniku, jak i można kroić w poprzek.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.