Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Dzisiaj polecam surówkę do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.

Składniki:
– pół kapusty pekińskiej
– pół puszki kukurydzy
– kawałek pora
– pół czerwonej papryki

sos:
– 1 łyżka majonezu
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– sól i pieprz

Przygotowanie:
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.