Mielone z kapustą kiszoną
Obłędnie smaczne kotlety mielone z dodatkiem kapusty kiszonej, znikają ze stołu kilka chwil. Kotlety wykonane według tego przepisu są smaczne, sycące a także z całą pewnością będą smakowały całej rodzinie. Dodatkowo są one dość proste w przygotowaniu.
10 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
• 1 całe jajko
• 1 cebula
• 2 łyżki bułki tartej oraz do panierki
• ½ kg kapusty kiszonej
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• Sól
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
2. Dodaję odsączoną z soku, pokrojoną kapustę kiszoną oraz obraną drobno pokrojoną cebule.
3. Wyrabiam dokładnie masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na kotlety mielone:
Musztardowe kotlety mielone z farszem – przepis na pyszne rolady
Kotlety mielone z ciecierzycy
Kotlety mielone z kapustą kiszoną
Kotlety mielone z warzywami
Kotlety mielone w płatkach owsianych