Krokiety z kapustą i grzybami
Zapraszam na pyszne i sycące krokiety z kapustą i grzybami. Przygotowanie najlepszych krokietów zaczyna się od naleśników – dlatego w filmie pokazuję niezawodny przepis na elastyczne naleśniki, które nie pękają przy zawijaniu. Do tego zrównoważone, doprawione wnętrze i chrupiąca skórka – nic dziwnego, że to uwielbiany przez wszystkich klasyk polskiej kuchni.
Lista składników
Naleśniki
Niepełna szklanka (120 g) mąki
4 duże jajka (ok. 240 g)
½ szklanki (120 ml) mleka
½ szklanki (120 ml) wody
Sól
Olej do smażenia
Farsz
100 g suszonych grzybów
500 g kapusty kiszonej
1 cebula (ok. 130 g)
30 g masła
2 liście laurowe
5-6 ziaren ziela angielskiego
5-6 ziaren pieprzu
Sól i pieprz mielony do smaku
Panierka
2 duże jajka
¾ szklanki (80 g) bułki tartej
Olej do smażenia
Zobacz inne przepisy na krokiety:
Krokiety z mięsem mielonym
Krokiety z pieczarkami
Krokiety imprezowe w chrupiącej panierce – hit wszystkich spotkań
Krokiety tostowe
Krokiety z chleba tostowego