Filety pod pierzynką

Filety Pod Pierzynką

Filety pod pierzynką

Najprostszym daniem do zrobienia jest filet pod pierzynką. Pierzynkę można przygotować dowolnie, praktycznie dajemy to co najbardziej nam pasuje.
Moją propozycja jest wykorzystanie papryki z połączeniem serka oraz sera, smak jest niesamowity a kotlety szybko giną z talerza.

30 minut czas przygotowania
7 porcji

Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 2 papryki czerwone
• 1 cebula
• 100 g sera żółtego
• 120 g serka śmietankowego
• Sól
• Pieprz
• Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka. Mięso układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram, kroję na cztery części. Ser kroję na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę, ser przekładam do naczynia blendującego i blenduję.
3. Następnie łączę z serkiem śmietankowym.
4. Farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
5. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
6. Kotlety gotowe, podaję z sałatką i frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.