Arancini – kulki z ryżu z mięsnym nadzieniem

Arancini - kulki z ryżu z mięsnym nadzieniem

Arancini – kulki z ryżu z mięsnym nadzieniem

Arancini to potrawa wywodząca się z kuchni sycylijskiej, o której od dawna słyszałam wiele dobrego. Kilka lat temu postanowiłam przygotować je po raz pierwszy.

Wyszły faktycznie przepyszne, choć nie spodziewałam się, że wyjdą mi tak duże i tak sycące 😉 Z poniższej porcji otrzymałam 15 sztuk całkiem sporych ryżowych kuleczek z mięsnym nadzieniem. Co prawda na zdjęciu wyglądają jakby były głównie z marchewką, ale dopiero po fakcie, przy przeglądaniu zdjęć, zorientowałam się, że wybrałam do zdjęć niefortunną sztukę.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.