BATONIKI ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW
Zdrowe batoniki dla dużych i małych… na orzechowym spodzie i nadzieniem ze słodkich ziemniaków, które bogate są w przeciwutleniacze i pomagają w regulacji poziomu cukru we krwi. Batoniki są bardzo odżywcze i treściwe – mała porcja jest w stanie zaspokoić głód. Idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub podwieczorek.
Dodając jedynie płatki owsiane bez glutenu możemy otrzymać wersję bezglutenową, gdyż pozostałe składniki glutenu nie zawierają.
Smak tych batoników jest rewelacyjny – jedyny i niepowtarzalny! Każdy kęs to prawdziwa rozkosz dla podniebienia 😏
Przepis na batoniki pochodzi z książki “Kuchnia długowiecznych” Rebecci Katz oraz Mata Edelson.
Książkę pochłonęłam jednym tchem. Jest ona niezwykle ciekawa dla wszystkich osób chcących zdrowo się odżywiać i cieszyć się dobrą kondycją ciała przez długie lata.