PASTA A’LA HUMMUS POMIDOROWA Z KOPERKIEM

PASTA A'LA HUMMUS POMIDOROWA Z KOPERKIEM

PASTA A’LA HUMMUS POMIDOROWA Z KOPERKIEM

Hummus ten oryginalny to pasta z ugotowanej ciecierzycy, tahini (pasta sezamowa), czosnku i soku z cytryny. Jak widać poniżej, u mnie hummus nie jest oryginalny bo tahini zamieniłam na sezam i olej, a czosnek w ogóle pominęłam (bo niestety nie mogę go jeść)… no i dodałam kilka dodatków od siebie, żeby trochę urozmaicić smak bo bez czosnku zrobił się mdły. Wyszła więc całkiem dobra pasta z ciecierzycy, którą dedykuje wszystkim co czosnku nie mogą jeść lub po prostu nie lubią.

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2016/10/pasta-ala-hummus-pomidorowa-z-koperkiem.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.