CURRY RYBNE

CURRY RYBNE

CURRY RYBNE

Curry rybne z dorsza…danie dla wielbicieli kuchni orientalnej oraz ryb 🐟
Jak już pisałam około tydzień temu, testuję nowe pasty warzywne od firmy Rolnik, które można stosować jako dodatek do kanapek, tart, zapiekanek, makaronów… Dziś postanowiłam wypróbować jak sprawdzą się jako dodatek do sosów. Wykorzystując pastę warzywną z nutą curry powstało curry rybne z polędwiczek z dorsza na mleczku kokosowym. Pasta ta ma wyrazisty i orientalny smak, zawiera marchew, dynię, szpinak, seler oraz przyprawy, dzięki temu danie stałą się bardziej aromatyczne. Idealnie rozprowadza się w gorącej wodzie, nie pozostawiając grudek, a konsystencja sosu jest idealnie gładka. W 100% mogę polecić te pasty również jako bazę do sosów 😊

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/06/curry-rybne.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.