Ciasto TOFURNIK

Ciasto TOFURNIK

Ciasto TOFURNIK

Wegański sernik z tofu na spodzie bananowo-daktylowym z płatkami owsianymi.

Tym razem padło na ciasto wegańskie… a dokładnie wegański sernik z tofu na spodzie bananowo-daktylowym z płatkami owsianymi.
Nigdy wcześniej nie używałam tofu w kuchni, więc to był taki mój kulinarny pierwszy raz 😉 Tofu same w sobie, jak dla mnie jest niedobre, ale ciasto wyszło znakomite! Smakuje jak prawdziwy sernik, a dla mnie nawet lepszy bo lżejszy od tradycyjnego sernika i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Zachęcam wszystkich, szczególnie osoby, które nie są weganami, aby wypróbowały ten przepis – zmieni on Wasze spojrzenie na zdrową dietę. Przekonacie się, że ciasta mogą być mniej kaloryczne, zdrowsze a przy tym pyszne!

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/01/tofurnik.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.