CIASTKA MUSLI Z JAGODĄ PERUWIAŃSKĄ

CIASTKA MUSLI Z JAGODĄ PERUWIAŃSKĄ

CIASTKA MUSLI Z JAGODĄ PERUWIAŃSKĄ

Ciasteczka bogate w musli, które składa się głównie z płatków owsianych, płatków kukurydzianych i preparowanego ryżu brązowego oraz dodatków, takich jak: nasiona sezamu, chipsy bananowe i jagody peruwiańskie. Bez dodatku cukru i mąki! Słodzone są miodem. To zdecydowanie zdrowsza wersja kupnych ciasteczek, które zazwyczaj mają wątpliwy skład.
Bogate w mieszankę zbożową ciastka dają zastrzyk energii na długi czas i zaspakajają głód, dlatego warto je wziąć ze sobą na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Dodatkowo zawierają jagody peruwiańskie, zwane też miechunką jadalną, które są skarbnicą witamin i składników mineralnych – zawierają dużą ilość witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12), wit. A, wit. C, a także wapnia i fosforu. Jak na owoce posiadają także bardzo dużo białka.
Zachęcam do przygotowania takich ciastek musli w domu, bo wykonanie ich jest banalnie proste i szybkie – wszystkie składniki mieszamy łyżką, masę wykładamy do blaszki i do piekarnika 😉

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/02/ciastka-musli-z-jagoda-peruwianska.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.