Kwiatuszkowa przekąska

Kwiatuszkowa przekąska

Kwiatuszkowa przekąska

Można podać jako przekąskę, albo danie obiadowe.
Kuleczki mięsne z ziemniakami, zapiekane z serem.
Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego wieprzowego.
• Cebula
• Sól
• Majeranek
• Papryka ostra
• Jajko
• Bułka tarta
• 3 ziemniaki
• Ketchup
• 10 dag sera żółtego
Sposób przygotowania;
1. Do miski przekładamy mięso.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
3. Doprawiamy solą, majerankiem oraz papryką.
4. Wsypujemy bułkę tarta.
5. Wbijamy jajko, wyrabiamy masę.
6. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
7. Wykładamy formy muf fin.
8. Z mięsa robimy małe kuleczki i wkładamy w środek muf fin.
9. Zapiekamy 20 minut w 180 °C.
10. Po tym czasie każdą kuleczkę mięsną polewamy łyżeczką ketchupu.
11. Posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach i 2 minut zapiekamy.
12. Przekąska gotowa.
13. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/08/kwiatuszkowa-przekaska.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.